فواید موسیقی درمانی
بازدیدها: 5384
فواید موسیقی در مانی : موسیقی درمانی یک عمل مفید است که به بهبود سلامت روان و جسمی ، مهارت های شناختی و درک عاطفی کمک می کند.
از مزایای موسیقی درمانی می توان به کاهش استرس ، کاهش علائم افسردگی ، کند شدن ضربان قلب و کاهش فشار خون اشاره کرد. همچنین می تواند باعث تسکین درد ، بهبود حواس برای مبتلایان به اوتیسم و کمک به بیماران آلزایمر در یادآوری خاطرات شود.
موسیقی درمانی برای سلامتی جسمی و روانی بسیار مفید است. همچنین به بسیاری از افراد کمک می کند تا در زندگی روزمره بهتر فعالیت کنند و می تواند به بسیاری از بیماری ها کمک کند. حتی گوش دادن به موسیقی به سادگی می تواند سودمند باشد.
انواع مختلف موسیقی درمانی
- استرس
- افسردگی
- اوتیسم
- آلزایمر
موسیقی درمانی چگونه کار می کند؟
موسیقی درمانی فضاییست است که یک موسیقی درمانگر حرفه ای از موسیقی برای کمک به فرد در دستیابی به اهداف شخصی خود استفاده می کند. اینها معمولاً مربوط به بهزیستی روانی آنها ، از جمله کاهش استرس و کمک به بهبودی از افسردگی کمک می کنند .
علاوه بر بهبود سلامت روان ، می تواند به فرد مبتلا به اوتیسم کمک کند تا خود را بیان کنند . همچنین می تواند به عملکرد حافظه برای مبتلایان آلزایمر کمک کند. همچنین بسیاری از بیمارستان ها از موسیقی درمانی به عنوان راهی برای مدیریت و کاهش درد بیماران استفاده می کنند.
موسیقی درمانی با هدف بهبود سلامت کلی بیمار انجام می شود. این افراد به آنها می آموزد كه چگونه با تغییر افكار منفی به مثبت از طریق رسانه موسیقی ، کنترل احساسات خود را مدیریت كنند.
موسیقی درمانی برای استرس
با کاهش سرعت ضربان قلب می توان از موسیقی برای کاهش استرس استفاده کرد. این می تواند بر نحوه رفتار امواج مغزی شما تأثیر بگذارد و این امر بر سایر قسمتهای بدن نیز مانند سیستم قلبی عروقی تأثیر می گذارد.
به عنوان مثال ، آهنگی با BPM آرام و پایدار (ضرب در دقیقه) می تواند به کاهش سرعت تنفس کمک کند و باعث شود احساس آرامش کنید.
موسیقی درمانی همچنین می تواند به کاهش استرس مزمن کمک کند. جفت کردن آن با مراقبه می تواند اضطراب و استرس را کاهش دهد. موسیقی مورد استفاده برای این روش غالباً صلح آمیز است و احساس صوتی یا کوبه ای دارد ، مانند استفاده از wind chimes ، چنگ یا پیانو.
استفاده از موسیقی درمانی برای رفع استرس نیز می تواند با رویکرد خودیاری انجام شود. آهنگ های موسیقی آرامش بخش وجود دارد که هر کسی می تواند به Spotify و YouTube دسترسی داشته باشد. این ها می توانند یک محیط صلح آمیز ، سرشار از آرامش ایجاد کرده و استرس را از بین ببرند.
موسیقی درمانی برای افسردگی
موسیقی درمانی می تواند علائم افسردگی را تسکین داده و به دوره بهبودی کمک کند. تحقیقات نشان داده است که موسیقی درمانی مفید است زیرا می تواند باعث افزایش عزت نفس و افزایش انگیزه شود. این امر به این دلیل کمک می کند که عزت نفس بهتر و احساس انگیزه بیشتر می تواند روحیه کم را بالا ببرد.
عناصر موسیقی مانند درمان ، مانند ملودی ، ریتم و هماهنگی می توانند حواس فرد را تحریک کنند. می تواند این کار را به روشی انجام دهد که به بالا بردن روحیه افسردگی و پاکسازی ذهن (سلامت روزمره) کمک می کند.
موسیقی درمانی برای خلق و خوی کم نیز مفید است. زیرا گوش دادن یا پخش موسیقی احساس آشنایی و امنیت را به وجود می آورد. این عواطفی هستند که می توانند موجب بهبود وضعیت فرد مبتلا به افسردگی شوند.
موسیقی درمانی برای اوتیسم
نتایج و فواید مثبت بسیاری از موسیقی درمانی برای اوتیسم وجود دارد. موسیقی درمانی به عنوان یک روش بدون ریسک توصیف شده است. این بدان معناست که فردی که در این درمان شرکت می کند به راحتی می تواند به درمان مراجعه کند و احساس راحتی کند و می داند که این یک روند اختلال یا تهاجمی نیست.
متخصصین موسیقی درمانی قادر به ایجاد ارتباط با بزرگسالان و کودکان در طیف اوتیسم هستند. تخصص آنها می تواند اضطراب را کاهش داده و مهارت های ارتباطی را بیشتر توسعه دهد. به عنوان مثال ، یک درمانگر می تواند موسیقی مورد نظر کسی را تشخیص دهد و از طریق این ارتباط با آنها تعامل برقرار کند.
موسیقی درمانی همچنین می تواند مهارت های حسی را برای فرد مبتلا به اوتیسم بهبود بخشد. موسیقی درمانی حسی روشی انعطاف پذیر است که به فرد کمک می کند تا فرآیندهای مغز خود را تنظیم کند و نحوه مرتب و متمرکز کردن افکار خود را بهبود ببخشد.
فواید کلی موسیقی درمانی حسی این است که فردی که مبتلا به اوتیسم است می تواند راحت تر با محیط خود سازگار شود. به طور خاص ، استفاده از صداهای محیطی مانند امواج خروشان ، ریزش باران و یا ترکیدن آتش سوزی به کسی کمک می کند تا در محیطی که بیش از حد غرق است احساس اطمینان و آرامش دهد .
موسیقی درمانی برای آلزایمر
علائم آلزایمر با بهبود فراخوان حافظه قابل رفع است. تحقیقات تأکید کرده اند که موسیقی درمانی می تواند خاطرات خاصی را برای کسانی که از آلزایمر رنج می برند ، به یاد آورد .
ممکن است شخصی با آلزایمر برای بیان خود از طریق یک جمله تلاش کند. با این حال ، آنها هنوز هم ممکن است قادر به آواز خواندن از طریق یک آهنگ کامل و بدون هیچ مشکلی باشند .
یک مطالعه خاص موردی که مزایای استفاده از موسیقی درمانی را برای آلزایمر کشف کرده است نشان داد که بیماران پس از خواندن قطعه های موسیقی کلاسیک و آهنگهای موسیقی توانستند خاطرات و احساسات خاصی را به خاطر بیاورند.
متخصص مغز و اعصاب ، الیور ساکس ، اظهار داشته است که “ادراک موسیقی ، حساسیت موسیقی ، احساسات موسیقی و حافظه موسیقی” می توانند در صورت ناپدید شدن سایر قسمت های حافظه باقی بمانند. ساکس همچنین توضیح می دهد که موسیقی درمانی برای آلزایمر به دلیل تاثیر عمیق موسیقی بر روی مغز مفید است.
در سال 2010 ، یک مطالعه موردی توسط دانشگاه بوستون نشان داد که موسیقی می تواند به مبتلایان آلزایمر کمک کند تا مقدار کمی از اطلاعات جدید را به خاطر بسپارند. به بیماران شعر داده می شد تا یاد بگیرند و هنگامی که اشعار را در کنار موسیقی یاد می گرفتند ، قادر به یادآوری بهتر آنها بودند.
در ادامه این بحث ، این می تواند به بیماران در یادآوری وظایف مهم مانند مصرف دارو با پیوند دادن آن با یک لحن ساده کمک کند.
مزایا و مضرات موسیقی درمانی
موسیقی درمانی به روش های مختلف برای بسیاری از افراد مفید است. درک این نکته مهم است که مانند بسیاری از روشهای درمانی دیگر ، مزایا و معایبی دارد.
فواید موسیقی برای کودکان : تأثیر موسیقی بر رشد کودک
مزایای موسیقی درمانی
موسیقی درمانی می تواند به نفع رشد کودک باشد. این می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای کمک به تغییر مسیر الگوهای رفتاری کودک ، بهبود مهارت های ارتباطی ، تعامل اجتماعی و شناختی آنها
همچنین می تواند درک عاطفی یک فرد را بهبود بخشد. به عنوان مثال ، وقتی کسی به آهنگ مورد علاقه گوش می دهد ، می تواند احساسات مثبتی به وجود آورد.
موسیقی درمانی می تواند شخص را از علائم افسردگی تسکین دهد. موسیقی از طریق درمان می تواند فشار خون را کاهش داده و احساس آرامش را فراهم کند و هرگونه نشانه ای از خلق و خوی بد را کاهش دهد.
هنگام تعامل با دیگران ، موسیقی درمانی ابزاری مؤثر در ایجاد روابط و برقراری ارتباط است. اغلب به این دلیل است که به فرد کمک می کند در محیطی که در آن قرار دارد احساس راحتی بیشتری کند.
رویکرد موسیقی درمانی به افراد مبتلا به اوتیسم کمک می کند تا مهارت های حسی را بهبود بخشند ، احساسات خود را برقرار کنند ، تمرکز را افزایش دهند و با افراد اطراف خود ارتباط برقرار کنند.
هنگامی که موسیقی درمانی از طریق یک جلسه گروهی برگزار می شود ، برای بهبود مهارت های اجتماعی مفید است. یک عضو گروه می تواند آهنگ دوست داشتنی خود را به اشتراک بگذارد و شخص دیگری که از موسیقی مشابه برخوردار است می تواند از طریق این طریق با آنها ارتباط برقرار کند.
معایب موسیقی درمانی
اگر مشکل شنوایی دارید ، موسیقی درمانی به همان اندازه مؤثر نخواهد بود. اگر زیاد شنیدن موسیقی گوش کنید ، می تواند باعث بروز مشکلات شنوایی نیز شود. نگه داشتن موسیقی در یک حجم صدایی مطمئن از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگرچه فراخوانی حافظه یک مهارت مهم است ، اما موسیقی درمانی همچنین می تواند خاطرات قبلی را که ناراحت کننده هستند ، باز آوری و شروع کند و باعث شود کسی احساس غم ، عصبانیت یا استرس کند.
موسیقی تنوع زیادی از ژانرهای مختلف دارد ، بنابراین هر کس ترجیح متفاوتی نسبت به موسیقی خود در طول یک جلسه درمانی دارد.
در جایی که یک شخص از یک تصنیف آهسته خاص لذت ببرد زیرا آنها را آرام می کند ، شخص دیگری می تواند متوجه شود که این آهنگ وضعیت غم انگیز را به آنها یادآوری می کند. در این حالت ، سطح اضطراب می تواند افزایش یابد.
تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد موسیقی به بیماران مبتلا به آلزایمر و زوال عقل کمک می کند. با این وجود ، این نگرانی وجود دارد كه موسیقی درمانی نیز می تواند باعث شود فرد خاطرات كاذب را به خاطر آورد. این نتیجه می تواند باعث سردرگمی و اختلال در عملکرد حافظه آنها شود.
موسیقی درمانی این توانایی را دارد که برای فرد مبتلا به افسردگی بیش از حد تحریک کننده باشد. غرق گوش دادن به آهنگهای غمگین می تواند روحیه کمتری ایجاد کند و حالت اضطراب را بدتر کند. اگرچه از نظر اعتدال کاملی است ، مهم است که موسیقی علائم افسردگی را تسریع نکند.
هنگام شرکت در موسیقی درمانی ، اشعار تمرکز مهمی دارند. با این حال ، برخی از اشعار می توانند حاکی از رفتارها یا اعمال منفی باشند. گوش دادن به اشعار و کاوش در مورد منظور آنها بخش مفیدی از روند درمانی است. بنابراین ، مهم است که این اشعار با دقت مورد بررسی قرار گرفته و گمراه کننده نشوند.
پرسش های مرتبط
نکته و هدف موسیقی درمانی چیست؟
موسیقی درمانی گزینه بالقوه بزرگی برای همه شرایط سلامت روان است که ما به آنها اشاره کردیم. اگر مؤثر باشد ، می تواند جایگزینی درخشان برای درمان های شدیدتر ، مانند داروهای سنگین باشد.
موسیقی درمانی همچنین می تواند همراه با سایر روش های درمانی مانند CBT مورد استفاده قرار گیرد تا به بهبود شانس موفقیت هر دو کمک کند.
موسیقی درمانی چگونه کار می کند؟
موسیقی درمانی با استفاده از ملودی ، ریتم و ابزار برای کاهش فشار خون ، کند کردن تنفس و تغییر مثبت الگوهای رفتاری کار می کند.
ثابت شده است که ریتم می تواند ضربان قلب کسی را کند کند. این میزان اضطراب را کاهش داده و علائم افسردگی را بهبود می بخشد.
ژانرهای خاصی از موسیقی ، هنرمندان یا اشعار با روشی مثبت به افراد دسترسی پیدا می کنند یا می توانند خاطرات شادی را برانگیزند. این می تواند به افراد در ارتباط ، توسعه مهارت های شناختی و بلند کردن روحیه کمک کند.
به طور کلی ، موسیقی توانایی قوی در ارتباط با بسیاری از افراد را دارد ، خواه از طریق حافظه احساساتی باشد یا به دلیل اینکه عناصر موسیقی این آهنگ دارای یک اثر جسمی مثبت است.
موسیقی در بخشی از مقاومت مغز ساکن است. به عنوان یک درمان ، در بهبود سلامت روانی ، عاطفی و جسمی کار می کند.
گوش دادن به موسیقی چگونه می تواند به شما سود برساند؟
می توانید از گوش دادن به موسیقی بهره مند شوید زیرا آهنگهایی که برای گوش دادن انتخاب می کنید می توانند احساسات مثبت ایجاد کرده و هرگونه استرس را از بین ببرند.
از نظر جسمی گوش دادن به موسیقی که ریتم بالایی دارد می تواند انگیزشی باشد و به تنظیم ضربان قلب شما کمک کند بنابراین شما برای یک تمرین تناسب اندام آماده هستید. از طرف دیگر گوش دادن به ریتم های کندتر در کاهش سرعت تنفس و قرار دادن بدن در حالت آرام مفید است.
گوش دادن به موسیقی می تواند مربوط به اشعار باشد. بسیاری از اشعار در دسترس هستند و می توانند به تأمل در مورد نحوه ترانه در شما احساس کمک کنند. این روند برای رشد عاطفی بسیار مفید است.
چگونه موسیقی درمانی می تواند به روحیه شما کمک کند؟
موسیقی درمانی با بلند کردن آن به خلق و خوی شما کمک می کند. خواه از طریق گوش دادن به یک قطعه ساز آرام و یا لذت بردن از یک موسیقی پاپ مثبت و خوش ذوق ، موسیقی درمانی به استفاده از عناصر موسیقی برای تنظیم احساسات متمرکز می شود.
به طور علمی اثبات شده است که موسیقی بر روی امواج مغزی تأثیر می گذارد. امواج مغزی الگوهای رفتاری را مستقیماً هدایت می کنند ، بنابراین موسیقی درمانی می تواند به تغییر مسیر در تغییر احساس شخصی در مورد یک موقعیت کمک کند. به عنوان مثال ، شرایطی که روزی باعث شد فرد احساس اضطراب یا کم کاری کند ، می تواند بعد از یک دوره موسیقی درمانی ، تأثیر بسیار مثبتی بر روحیه خود بگذارد.
به نظر شما موسیقی درمانی چیست است؟ از چه سبک موسیقی برای بهبود روان خود کمک می گیرید در نظرات زیر به اشتراک بگذارید.
ممنون نکات خیلی خوبی گفتید
سلام ، خواهش می کنم
mersiii
زنده باشین